Det å fore småfuglene våre er hyggelig. Det er også ekstra morsomt når maten er hjemmelaget.
1 pakke kokosfett
Solsikkefrø
Linfrø
Usaltede pianøtter
Hyssing
Melkekartong
Saks
Kjele
Tilgang til stekeplate
Gjør ren melkekartongen og klipp ut et vindu i kartongen. Lag så et hull i toppen av melkekartongen, som hyssingen tres gjennom. Varm opp kokkosfettet i en kjele, avkjøl fettet og bland inn frø og nøtteblandingen. Ha blandingen i melkekartongen og sett den til avkjøling f. eks i kjøleskap eller ute.
Heng opp den ferdige fuglematen et sted barna lett kan se fuglene. Jeg har selv hengt fuglematen rett på utsiden av vinduet med stor suksess. Ha en fuglebok lett tilgjengelig, så kan dere se hvilke fugler som kommer på besøk.
Ps. Du kan selvfølgelig bruke mye annet enn melkekartong som fuglematbeholder. En halv kokosnøtt, en hul trepinne, et pappkrus eller rett og slett bare en hyssing.