3 liter brennesleblader l
liter buljong (grønnsak eller høns)
1–2 bokser fløte
Stavmikser
Saks
3 liter vasket nesle, klippet opp. Bruk saksen ned i liter- målet. Ha neslen over i en stor kjele og hell på vann til det dekker neslen, kok opp og la koke ca 5 minutter. Nå brenner ikke neslene lenger, kokingen har ødelagt neslecellene! Bruk en stav- mikser for å gjøre suppa glatt, (eller en foodprosessor).
Nå har du en tjukk neslegrøt. Tilsett 2 liter grønnsaksbuljong og 3-6dl fløte, jo mer fløte jo mildere smak! Kok opp igjen, fløten vil være med på å gjøre suppa glattere, tykkere og bedre!
Brennesler brenner. Det vet vi alle, så for å plukke dem kan barna bruke plas- tikkhansker (sånne man skifter bleier med) eller ha en plastpose tredd over hånda. De unge neslene er best. Derfor er våren høysesong for å lage bren- neslesuppe.