Suppe fra naturen. Brenneslesuppe.
fredag, mai 24, 2013 at 8:22AM
www.0-6.no in Eksperimenter, Mat

Det er sunt og godt og minner en del om spinatsuppe i smaken. Brennesle- suppe er morsomt å lage, og best av alt, alle barna kan delta.

Du trenger

3 liter brennesleblader l
liter buljong (grønnsak eller høns)
1–2 bokser fløte
Stavmikser
Saks

Slik gjør du

3 liter vasket nesle, klippet opp. Bruk saksen ned i liter- målet. Ha neslen over i en stor kjele og hell på vann til det dekker neslen, kok opp og la koke ca 5 minutter. Nå brenner ikke neslene lenger, kokingen har ødelagt neslecellene! Bruk en stav- mikser for å gjøre suppa glatt, (eller en foodprosessor).

Nå har du en tjukk neslegrøt. Tilsett 2 liter grønnsaksbuljong og 3-6dl fløte, jo mer fløte jo mildere smak! Kok opp igjen, fløten vil være med på å gjøre suppa glattere, tykkere og bedre!

Tips

Brennesler brenner. Det vet vi alle, så for å plukke dem kan barna bruke plas- tikkhansker (sånne man skifter bleier med) eller ha en plastpose tredd over hånda. De unge neslene er best. Derfor er våren høysesong for å lage bren- neslesuppe.

Article originally appeared on 0-6 (http://www.forum.0-6.no/).
See website for complete article licensing information.