Spørsmål og svar

Hver uke svarer Annlaug Madland på medlemmenes spørsmål

 

 

Annlaug Madland er førskolelærer og har hovedfag i pedagogikk fra Universitetet i Oslo. Hun har lang erfaring fra arbeid i barnehage og med å utdanne førskolelærere

0-6 på facebook

Besøk 0-6 på Facebook:

Min minnebok

Med Min Minnebok fra 0-6 systematiserer du enkelt innholdet til barnas avslutningsperm. Det er et vakkert design laget av 0-6 spesielt til barnehager og det gir barnas "avslutningsperm" en flott innpakning i tilllegg til at den har flere praktiske løsninger som lomme for CD med digitale bilder eller annet og kuttet ut ramme til bilde på forsiden.

Les mer>>

« Melder ikke fra om vold | Main | Full barnehagedekning? »
onsdag
jun012011

Nekter barn sunn mat

Kilde: Nrk.no

Foreldre som er redde for for høt sukkerinntak holder barn unna yoghurt og andre nyttige melkeprodukter- Dette er missforstått sunnhet, mener kostholdsekspert Kjersti Selseth.

 

- Noen barnehager har faktisk forbudt yoghurt og brunost på grunn av sukkeret, sier faglærer helse, ernæring og miljøfag Kjersti Selseth i opplysningskontoret for melk til NRK.no, og legger til at ikke all brunost inneholder tilsatt sukker.

Hun understreker dessuten at en del matvarer som inneholder sukker også inneholder viktige næringsstoffer. Yoghurten inneholder for eksempel kalsium og proteiner, samt viktige vitaminer, som B2 og B12.

- En myte

- Det er ingen som har sagt at vi ikke skal innta sukker. Det er en myte i samfunnet. Men myndighetene sier at vi helst ikke skal ha mer enn 10% av energien vår fra sukker, sier Selseth til nrk.no.

- Det tilsvarer rundt 40 gram for barn og rundt 50 gram for voksne. I en yoghurt er det rundt 7 gram – eller like mye som to vingummi.

Sukkerinntaket hos toåringer har gått drastisk ned; for noen år siden fikk 55 % av norske barn på to år i seg for mye sukker, nå er tallet 16.

Ernæringsfysiolog Lise von Krogh, fra Atlantis medisinske høyskole og bramat.no sier til nrk.no at du alltid vil få verdifulle næringsstoffer fra melk selv om variasjon av melk os sukker er stor.



Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
0-6
Munkerudveien 79 G
1165 Oslo
Tlf: 482 87 059
E-post: anders@0-6.no
Org nr: 986405887
0-6 drives av:
0-6 Utvikling Nederhoed
Munkerudveien 79 G
1165 Oslo